Kaj skrivajo cene optimizacije spletnih strani?

Ste mnenja, da bi bila za vašo spletno stran nujna optimizacija spletnih strani, saj opažate, da ni dovolj obiska oziroma vam ga prevzema konkurenca? Optimizacija je lahko hitra in zelo učinkovita, če se je lotite na pravi način. Dolgoročno vas stane manj kot oglaševanje, res pa je, da velja predvsem pri zelo močnih ključnih besedah skrbeti za kombinacijo obojega.

Kaj skrivajo cene optimizacije?
nekatera podjetja svoje spletne strani ves čas optimizirajo in so za optimizacijo na mesečnih pogodbah. Kaj to pomeni? Optimizacijo plačajo mesečno, izbrano podjetje pa redno skrbi za vse: za analizo strani oziroma ključnih  besed, za pisanje člankov s ključnimi besedami, za objavo člankov s ključnimi besedami. Če ste resna spletna prodajalna oziroma spletna stran, potem je takšen način dela vsekakor priporočljiv.
Kaj pa, če si rednih stroškov ne morete privoščiti? Potem je smiselno poskrbeti za analizo in poiskati peščico najbolj pomembnih ključnih  besed in optimizirati stran predvsem na podlagi teh. Na spletu poiščite tako imenovane pakete za optimizacijo, v katerih se ponujajo objave na spletnih straneh in blogih. Te so različne po številu strani, ki so na voljo za objavo, ter po dolžini člankov, ki bodo pripravljeni (pisanje besedil lahko naročite tudi sami, vendar mora biti kakovostno,). Najbolj pomembno od vsega pa je seveda to, kakšen je sloves strani, kjer bodo članki za optimizacijo objavljeni – biti morajo kar najbolj kakovostne oziroma imeti visok rang (page rank), da jih bo iskalnik poznal kot strani, ki dajejo dobra priporočila. Paket boste torej plačali glede na število objav, njihovo dolžino in lokacijo objave – stane vas lahko pod sto evrov, ali pa tudi petsto.

Se je mogoče izogniti plačilu optimizacije?
Na spletu je marsikaj mogoče. Povsem brez nadomestila ne gre, a lahko se z drugimi lastniki spletnih strani dogovorite za tako imenovano izmenjavo. Oni objavijo članek s svojo povezavo pri sebi, vi pa jo pri vas. Prav zaradi tega imajo tudi spletne prodajalne običajno spremljajoče spletne dnevnike in vsebinske strani, na katerih se lahko objavi marsikaj.
Radi pišete oziroma poznate koga, ki ga to veseli? V namen optimizacije spletnih strani se lahko pisanja spletnih dnevnikov, povezanih z različnimi tematikami, lotite tudi sami, ali pa to delo prepustite drugim. Podporne strani, ki pridejo prav za optimizacijo, lahko ustvarite tudi sami – tako spletne dnevnike kot manjše strani, na katerih je veliko mešane vsebine, ki se obnese za optimiziranje posameznih področij. In če vam gre to dobro od rok, jih lahko za plačilo ponudite tudi drugim – naj optimizirajo svoje strani pri vas, vi pa s tem pokrijte svoje stroške.