Kartuše – dejstva in zanimivosti

Prezrite opozorila za prazno kartušo. Ne večno, seveda, vendar se lahko še nekaj časa držite tiskanja. Večina tiskalnikov bo sprožila opozorilo o prazni kartuši, kadar v vložku ostane še do 25% črnila. Zato preverite količino v kartuši in nadaljujte s tiskanjem, dokler se na strani ne vidi pomanjkanje črnila ali tonerja.

Če upoštevate te nasvete, boste lahko prihranili veliko več črnila. Pri tiskanju z manj napakami boste prihranili posledično tudi papir. Prihranili boste celo čas, saj vam ne bo treba naročati in menjavati kartuš tako pogosto. In, seveda, privarčevali boste veliko denarja. Če to ni razlog, da ponovno preberete dokument in ga natisnete v načinu Draft, ne vemo, kaj je. Ali da uporabte funkcijo predogled tiskanja in raje predhodno popravite napake v dokumentu kot pa po samem tiskanju.

Dejstva o kartušah za tiskalnike

Obstaja veliko govoric in špekulacij, ki obkrožajo svet tiskanja in kartuš. Poznavanje delovanja kartuš s črnilom je pomembno, za samo razumevanje izdelka, ki ga plačujete / kupujete. Dejstva so lahko presenetljiva in povečujejo vašo zavest kot tudi odkup informacij.

Vedno bodite prepričani, kaj kupujete. Nekatere kartuše lahko označite kot združljive ali ponovno izdelane, pa tudi OEM. OEM je standard, ki ga dobite iz trgovin in proizvajalcev orginalne  opreme. To so izdelki, ki jih je izdelal prvotni proizvajalec tiskalnika. Ponovno izdelane kartuše so vložki, ki so bili prej novi OEM izdelki. Očiščene so bile in vsi deli, ki jih je treba zamenjati, so bili zamenjani. Združljive kartuše so tiste, ki jih izdelujejo drugi dobavitelji. Te so novi izdelki in niso izdelane iz ponovno uporabljenih kartuš.

Kartuše trajajo dlje kot toner

To je napačno prepričanje. En sistem v kartušah uporablja prah za tiskanje (toner), drugi pa uporablja tekoče črnilo. Tekoče črnilo je ena izmed najdražjih tekočin na planetu, zato jo pogosto časa,  dobite veliko manj za enak strošek kot ga ima kartuša za toner.
Kartuše s črnilom je mogoče ponovno napolniti, prav tako enako kot je možno ponovno napolniti kartuše s tonerjem. Mnoga podjetja ponujajo komplete za polnjenje črnila, ti kompleti vsebujejo vse potrebne dele za ponovno polnjenje črnilne kartuše. Vse brizgalne kartuše se razlikujejo po videzu, ter kako prinašajo črnilo. Obstajata dve vrsti kartuš s črnilom. Nekatere kartuše vsebujejo tisto, kar se imenuje tiskalna glava. Ta prenaša črnilo na papir. Druga vrsta je, če kartuša za črnilo nima tiskalne glave, ampak ima samo črnilo.
Kakšna je najboljša vrsta papirja za moj tiskalnik

Papir je eden najpomembnejših delov postopka tiskanja. Uporaba pravega papirja v tiskalniku lahko povzroči vso razliko ali propad vašega tiskalnika. Ko stvari gredo gladko, je vsakdo srečen. Kako ločiti dober tiskalni papir od slabega? Obravnavali bomo nekaj osnov, ko se gre za uporabo in kaj je super za uporabo.

Uporabi katerih vrst papirja naj se izognemo

1. Nikoli ne uporabljajte tiskanega papirja, ki je bil spravljen ali je posnet na drug kos papirja. To je glavni razlog za zaskrbljenost, saj je bil papir fizično spremenjen z vključitvijo traku.
2. Izogibajte se uporabi visokokakovostnih tekstur ali papirja. To lahko povzroči nestabilnost s tiskalno glavo in prenosnimi sistemi.
3. Ripiran ali zložen papir je odličen način za ponovno uporabo papirja. Prav tako je odličen način, da se v vaš tiskalnik zatakne.
4. Kemično končan papir je tudi odsvetovan. To samo povzroči, da so valji potrebni čiščenja pogosteje in lahko tudi uničijo tiskalno glavo, saj je prenos črnila na stran lahko katastrofalen zaradi različnimi uporabljenimi kemičnimi postopki.
5. Papir za tiskanje, ki presega priporočeno težo v priročniku.