Kako izbrati osebnega trenerja?

Izbira osebnega trenerja, glede na to, kako tvegano je zaupati tistim, ki improvizirajo ta poklic in so še posebej navdušeni nad tem, da so sposobni samo opredeliti osebno trenerstvo, je ključni korak za vsakega iskalca osebnega trenerja , ki ne želi ogroziti svojega zdravja. Ključni elementi, ki jih je treba upoštevati, so: tečaj usposabljanja, ki se odlikuje diplomantom in / ali diplomskim študentom, ali trener stalno sledi nadgradnji aktivnosti, se uči iz preteklih izkušenj, ima kakršne koli športne zasluge, vse dodatke, ki se nanašajo na obsežne izkušnje strokovnjaka, kot je objava besedil in znanstvenih člankov. Priporočljivo je izbrati osebo, ki je  diplomirala iz motoristike ali vsaj diplomirala, imela sredstva za znanje, kako delati s svoji telesom in zdravjem in potem zdravjem drugih.

Specializacija osebnega trenerja

Ob upoštevanju prostosti športa, orodij za usposabljanje, kombinacije instrumentov in rezultatov, velike raznolikosti tehnik usposabljanja obeh spolov, tudi na področju osebnega usposabljanja, je mogoče poiskati specializirane strokovnjake oziroma osebne trenerje v določenih smereh. Na primer osebni trener je trener z usposabljanjem predvsem za dejavnost telovadnice, športno usposabljanje za posebne športne discipline, funkcionalno okrevanje, moško in žensko hujšanje ter usposabljanje žensk (katero je veliko bolj zapleteno kot za moške) in tako naprej.

Pomembno je pa vendar opozoriti, da ne more trener, kot osebni trener biti vse za vsakogar, ne glede na to, kako velik je na svojem področju. Imeti mora jasno predstavo o svojem ciljnem trgu, da se poveže s strankami, ki bodo primerne za njegove storitve osebnega trenerstva. Ustvarjenih je vrsto specializiranih programov, ki trenerjem pomagajo osredotočiti svoje strokovno znanje na določenih področjih, kot so športna priprava, fitnes prehrana, upravljanje telesne mase in spremembe vedenja. Čeprav lahko vsakdo nadaljuje izobraževanje v specializiranem programu, bodo kot strokovnjaki priznani le tisti, ki imajo certifikate. Če želite ugotoviti, na katerem področju si morajo prizadevati, morajo upoštevati potrebe v svojih skupnostih, kjer so najbolj strastni in kakšen je njihov želeni način usposabljanja oziroma delovanja.

Da bi ohranili veljavno certificiranje, je ponavadi potrebno vsaki dve leti zaslužiti 20 ur trajnih izobraževalnih kreditov. Ustanovitev in uveljavljanje tega standarda nam pomaga potrditi, da strokovnjaki še naprej krepijo svojo usposobljenost, znanje, da varno in učinkovito vodijo ljudi k spremembam skozi svoje delovanje kot osebni trener. Da bi izpolnili zahteve za obnovo, se ponujajo številne raznovrstne priložnosti, ki bodo trenerjem pomagale pri gradnji svojega strokovnega znanja.

Kadar začenjanjo svojo kariero osebnega trenerstva, bodo zagotovo morali odgovoriti na več vprašanj. Iskanje mentorja jim lahko pomaga krmariti z nekaterimi od teh izzivov. Konotacija osebnega trenerja ima tudi drugačne pomene, tesneje povezane z etimologijo besede. Osebni trener je na primer poklicna oseba, ki lahko sprejema nove stranke in je odgovorna za uspeh in integracijo. Obravnava se tudi notranja nadgradnja z resničnim spremljanjem samega dela osebnega trenerja na delovnem mestu. Osebno trenerstvo se uporablja tudi kot posebna zveza med agencijami za zaposlovanje. Beseda osebni trener, dobesedno kot osebni inštruktor, obstaja tudi kot naziv za poučevanje in pomoč pri uporabi različnih orodij za fitnes, za izboljšanje posameznikove kondicije, izgube telesne teže, izboljšanja zdravja in nasplošno zdravega načina življenja.