Ne tako dolgo nazaj je bilo za izbiro unikatnega zaročnega prstana potrebno le nekaj vprašanj: princesa ali smaragdno rezanje? Belo zlato ali rumeno? V teh dneh je treba preučiti, kdaj, kje in kako kupiti unikatni zaročni prstan. Tukaj so najboljši nasveti za ta monumentalni nakup.

  1. Ne ujemite se v trend 

Unikatni zaročni prstan mora biti brezčasen, klasičen simbol vaše ljubezni, ki bo trajal večno, zato je cilj najti kamen, ki je popolna kombinacija za vašega bodočega zaročenca ali zaročenke. Oglejte si njihov trenutni nakit in si oglejte, kaj bo najbolje ustrezalo njegovemu ali njenemu slogu. Ste zlata ali platinasta oseba?

  1. Kamen ni nujno popoln

Strokovnjaki za diamante pogosto postavijo »štiri C-je« (barva, rez, jasnost in karat. Za ustvarjanje čudovitega unikatnega zaročnega prstana ne potrebujete brezhibnega kamna. Bolje je soditi kamen z občutkom, ki vam ga daje, ne pa z razvrščanjem GIA (diamanti so razvrščeni od D do Z na Gemological Institute of America), ki jih je prejel. Stopnja lahko služi kot izhodišče, vendar ne sme biti edini odločilni dejavnik.

  1. Velikost je pomembna le, če menite, da je to pomembno (ali vaš prihodnji zaročenec/ka).

Pojdi veliko ali pojdi domov ne bi smela biti mantra razen če misliš, da je to najpomembnejša stvar za tvojega bodočega zakonca. V tem primeru pretehtajte možnosti. Morda je treba razmisliti o postavitvi večjega poudarka na velikost in manj na barvo in jasnost. Unikatni zaročni prstan je mogoče preurediti po vašem okusu.

  1. Vedite, od kod je prišel kamen

Po besedah ​​Page Neala, oblikovalca nakita in soustanovitelja podjetja Bario Neal, stranke cenijo nakit z zgodbami – še posebej, če te zgodbe vključujejo etično nabrane dragulje. Neal išče rudnike in dobavitelje, ki lahko dokažejo, da so bili diamanti, kovine in dragi kamni pridobljeni trajnostno – in da so popolnoma sledljivi od začetka do konca. “Mislim, da ljudje resnično želijo vedeti, od kod prihaja njihov nakit,” pravi Neal. Ljudem je res všeč, da gremo in iščemo kamne po svojih kosih, po naročilu. Tako je nastala tudi ideja o pravičnih zaročnih prstanih.

  1. Nastavitev ne sme biti zamisel

Ko ste se zaljubili v kamen, je naslednji korak ugotovitev, kaj naj ga obkroži. Nasvet je da bi osrednji kamen pomislil kot na umetniško delo in na postavitev kot na okvir. Lahko ste drzni in naredite nekaj drugačnega in edinstvenega, vendar je pomembno, da unikatni zaročni prstan odraža stil osebe, ki bo nosila obleko. to. ” Poiščite strokovnjaka, ki mu zaupate  jim predstavite kaj želite in jim dovolite, da vas vodijo v pravo smer.

  1. Ne bojte se razmišljati zunaj polja in izberite popolnoma edinstven prstan

Milenici želijo vse kar kupijo, da se počutijo posebno in da se ujema z njihovimi partnerji. Ženskam postaja vedno bolj običajno, da se v celoti izognejo diamantom in tradicionalnim nastavitvam in se odločijo za nekaj osebnega, edinstvenega in nepričakovanega. “Ljudje hrepenijo po nečem drugačnem. Želijo nekaj, kar se počuti” modno “in relevantno, a tudi brezčasno – ne osnovno, dolgočasno ali predvidljivo. Zato je izbira unikatnega zaročnega prstana nujna!

  1. Razmislite o sodelovanju neposredno z draguljarjem

Unikatni zaročni prstan bo prišel do izraza takrat ko boste sodelovali s kvalitetnim in izkušenim draguljarjem. Ne gre več za velik diamant temveč za kvaliteto nad velikostjo ali za edinstveno obliko kot je izrezek iz vrtnice.

  1. Ne hodite sami

Nakupovanje unikatnega zaročnega prstana je lahko zastrašujoča naloga – preživite z malo pomoči svojih prijateljev. Vprašajte tiste, ki so se ukvarjali z dragocenimi priporočili in se obrnite na nekoga, ki pozna vas in vašega bodočega zakonca in katerega okus imate radi in spoštujete njihovo mnenje o estetiki.

    9. Ne zavezujte se

Za razliko od zaveze za katero ste upali, da bi se izognili sklenitvi zavezujočega sporazuma z zlatarjem. Najslabši scenarij, če nameravate sovražiti tisto za kar ste prišli, bi morali imeti možnost, da ga zamenjate za nekaj drugega. Želite, da vaš bodoči zakonec ljubi tako vas kot nakit, ki ga kupite za vedno.

  1. Ne gre za ceno.

Danes je pravilo, ki se pogosto omenja to, da je treba pri nakupu tega nakita za večno plačati vsaj tri mesečne plače. To je vse samo pameten marketing. Resnica je, da ni natančne znanosti, ko gre za to koliko bi porabili za zaročni prstan in nekatere ženske imajo raje manjše, cenejše diamante (ali želijo opustiti diamante).

Podrobneje branje na:

www.zlatarna-breznik.si

By admin