Lasje so narejeni iz mrtvih proteinov, zato se ne smemo prepričati, da nam bodo šamponi pomagali, kajti za uničene lasje ni zdravila. Vse pa bo privedlo do izpadanja las. Ko so lasje enkrat uničeni so uničeni za vedno. Ne moremo jih pozdraviti. Edino kar lahko naredimo je, da se tega postopka lotimo na drugačen način, ki pa je po večini malce dolgotrajen. Prvi korak je, da se znebimo uničenih las. To najbolje postorimo tako, da se odpravimo k frizerju, ta bo najbolje vedel kako in kaj z našimi lasmi. Kasneje pa je pomembno, da ključno in takoj spremenimo našo nego las.

Prvi zelo pomembni korak, da še enkrat poudarim je redno striženje las ali vsaj redčenje las. Če tega ne počenemo redno nam bodo začeli izpadati lasje. To naredimo tako, da lasje postrižemo vse do nekega dela, ko se ne lomijo več. Najboljše, je pogledati las zelo podrobno in preučiti kako in kaj z njimi. Po navadi se lahko vidi tudi po debelini las. Ko si bomo dovolili, da se bodo lasje lomili, se bodo lomili tudi do začetka korenine, kar pa nam ne bo koristilo k zdravemu zgledu las.

Prenehati moramo uporabljati različne kemikalije, ki škodujejo našim lasem. Zavedamo se, da je dandanes zelo težko gledati vse te reklame in napise, ki nas bombardirajo na dnevni bazi kaj vse moramo kupiti in podobno. Več stvari si bomo nanašali na glavo bolj nam bodo izpadali lasje. Najbolj škodljivo procesno obdelovanje las je gotovo ravnanje, kodranje las in sušenje las. Prav tako so vse trajne in barvanje las izredno škodljiva procesa za naše lase.

Kadar so naši lasje mokri so veliko bolj dovzetni, da se zlomijo in poškodujejo. Takrat moramo biti posebej previdni, da ne povzročimo ali povečamo izpadanje las.  Sama sem velikokrat ponovila napako, da sem si česala lase ko so bili precej mokri. Takrat so se mi veliko lasje veliko lomili in izpadali. Uporabljajte krtačo, ki vam ne bo razparala vaših las. Verjetno boste morali za dobro krtačo odšteti kak evro več, vendar verjemite izplača se. Prav tako si las ne sušite, če le to moraste početi si jih posušite do 80 procentov in si jih potem oblikujte s krtačo.

Zelo pomembno je tudi, da uporabljate različne tretmaje, ki vam bodo navlažili lasje. Prav tako so vlažilne maske izredno zaželene. Kakšne maske lahko uporabljamo vam bom opisala v naslednjem blogu. Zelo pomembno je da si lahko pustimo našo zdravilno masko na naših laseh vsaj do 20-30 min.

Naslednja najbolj pomembna omembe vredna trditev je gotovo ta da ne smete uporabljati šampona s sulfati. Lepo je kadar si sami naredimo organski šampon. S tem pestrimo svojo kreativo in pomagamo svoji denarnici. Najbolj poceni in preprosti je šampon iz soda bi karbone in balzam iz jabolčnega kisa.

By admin