Novoletna praznovanja, rojstni dnevi, obletnice, službene zabave … Večinoma gre za prijetna druženja ob hrani in pijači, kjer se malokdo odpove kozarčku alkohola – in pijejo gotovo ne tisti, ki vozijo. Včasih pa je prijetno, si lahko penino ali pivo ob zabavi privoščijo prav vsi. In kaj to pomeni za varnost v prometu? Če so organizatorji zabave in obiskovalci zabave pametni, ne kaj veliko. Nihče namreč ne bo po kozarčku preveč sedel za volan, saj se za prevoz domov lahko uredijo kombi prevozi.

Kako vam kombi prevozi zagotovijo brezskrbnost?

Vsakdo, ki organizira zabavo ali druženje, se počuti neprijetno in tudi nekoliko odgovorno, če se kateremu od gostov na poti domov pripeti nezgoda. Da bi svojo odgovornost in tveganje zmanjšali, se lahko naročijo kombi prevozi, ki nudijo kar nekaj prednosti:
– Skupaj se pelje več gostov, kar pomeni, da se lahko že pred prihodom na cilj družijo in tako navežejo stike ter so ob prihodu veselo razpoloženi.
– Kombi prevozi vam zagotovijo spočitega voznika, ki ni prej cel dan delal, tako kot gostje – to pomeni, da mu ne bo nobena težava voziti potnikov nazaj sredi noči ali proti jutru. Počival bo tudi v času, ko se bodo stranke zabavale, torej ga ne bo mučila zaspanost.
– Vozniki, ki opravljajo tovrstno dejavnost, so 0.0 vozniki – torej v času pred vožnjo nikoli ne pijejo. Kombi prevozi so prav zato varni!
– Nevarnosti seveda ne pomeni le alkohol, temveč jo lahko prinaša tudi tvegana vožnja, previsoka hitrost … Šoferji, ki se ukvarjajo s kombi prevozi so šoferji, ki jim je bistvena previdnost. Vozijo umirjeno in po predpisih.
– Prevoz s kombijem se najame pogosto tudi zato, ker je poceni. Če se osem prijateljev odpravi na tekmo, koncert ali zabavo, na pot pa gre vsak s svojim avtom (oziroma vsaj z dvema avtomobiloma vsi skupaj), nato pa morajo plačati še parkirnino, to ni ravno najbolj ekonomično. Pri najemu kombija pa se stroški porazdelijo na osem oseb, plačevanje parkirišča pa ni potrebno – šofer jih odloži, vmes parkira kje drugje brezplačno, nato pa jih ob dogovorjenem času ob na podlagi klica ponovno pobere.

Dostava na dom?

Najbolj smiselno je, da se kombi prevozi z zabave domov organizirajo tako, da se vsakega gosta dejansko dostavi do domačih brat, razen če se seveda odločijo, da želijo oditi kam drugam – da se bodo po zaključku organiziranega druženja odpravili na primer še v kakšen klub ali bar, kjer bodo nadaljevali z veseljačenjem. Povsem nesmiselno pa je, da kombi ljudi zgolj dostavi nazaj na začetno točko, torej na primer do podjetja, odkoder so šli na pot – do tja pa so se pripeljali vsak s svojim avtom. To namreč pomeni, da se bodo nazadnje še vedno usedli za volan vinjeni, s čemer je izničen pomen vsega, zaradi česar so bili kombi prevozi prvotno najeti.

By admin